Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pastą łososiową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
wędzone brzuszki łososia 10 dag
pieczarki marynowane 10 sztuk
chrzan tarty 1 łyżka
majonez 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 2 szczypty
sól i pieprz
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pastą łososiową

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Następnie wzdłuż kroimy na dwie części i wyjmujemy żółtka. Łososia bardzo drobno siekamy, a następnie rozgniatamy widelcem razem z żółtkami. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, chrzan, majonez, śmietanę, sól, pieprz, paprykę. Wyrabiamy masę dokładnie i nakładamy w białka. Dekorujemy zieleniną i chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 22.01.2017 16:00
Ale w tych jajkach nie ma tuńczyka, jest łosoś.
Wafelek2601 20.01.2017 20:59
Fajne jajeczka
halina17 20.01.2017 18:16
Lubię jajka faszerowane.
ilka01 20.01.2017 16:51
moje smaki :)
IZABELA29 20.01.2017 10:18
fajne ale u mnie za tuńczykiem nieprzepadają
agaK. 20.01.2017 09:10
Ja uwielbiam jajka i TO dla mnie jest rarytas:)
MonikaW 20.01.2017 08:31
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak