Jajka z nadzieniem śledziowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    1 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • papryka konserwowa

    kawałek
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • Szczypiorek cienki

    1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrac i przekroic na pół. Wyjąc żółtka, utrzec i połączyc z drobniutko posiekanym filetem śledziowym, śmietaną, groszkiem, posiekana papryką i szczypiorkiem. Doprawic solą i pieprzem. Napełnic białka przygotowanym farszem i ułożyc na liściach sałaty, przystroic zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 04.05.2012 19:38
fajne
marta639 17.09.2010 18:37
Smaczne.
Allice 05.05.2010 08:55
Są pyszne! polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat