Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z nadzieniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
masło 10 dag
szynka 10 dag
majonez 4 łyżki
sól do smaku
szczypiorek do dekoracji
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z nadzieniem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy w zimnej wodzie. Gdy ostygną, obieramy skorupki i dzielimy jaja na pół,usuwamy żółtka.
Krok 1 - Jajka z nadzieniem foto
2
Żółtka ucieramy z masłem i majonezem na gładką masę, dodajemy drobno pokrojoną szynkę i przyprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem.
Krok 2 - Jajka z nadzieniem foto
3
Połówki białek nadziewamy przygotowaną pastą i dekorujemy majonezem oraz posiekanym drobno szczypiorkiem.
Krok 3 - Jajka z nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.09.2013 07:46
bardzo apetyczne
halina17 11.09.2013 17:12
Lubię faszerowane jajka.
Mniam 11.09.2013 13:48
Bardzo lubię.
Kamil 11.09.2013 13:46
Idealna przekąska na piątkowe spotkanie za znajomymi :)
AZgotuj 11.09.2013 13:32
bardzo lubię takie jaja:)bez chleba, same:)
sylwia_mc 11.09.2013 13:29
Uwielbiam takie jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak