Jajka z musem chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • chrzan

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • rzodkiewka

    2 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.

Wyjmujemy żółtka i ucieramy je z chrzanem ( najlepszy do tego jest ten w małych słoiczkach z niebieską nakrętką, ma najdelikatniejszą konsystencję) i śmietaną na gładką masę, dodajemy sól i pieprz.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek i posypujemy rzodkiewką pokrojoną w drobną kosteczkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 15.03.2011 20:52
ładnie wyglądają
wedith1 07.11.2010 08:29
Pięknie się prezentują!
misia53 26.08.2010 22:02
Jajuszka zawsze chodliwe....
Ewa111 22.08.2010 14:36
wyglądają świetnie ,wypróbuję
IlonaAlbertos 20.08.2010 17:14
Wyglądają bardzo apetycznie.
Małgorzata113 03.08.2010 09:38
jakie apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat