Jajka z Łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuka
  • majonez

    2 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dwie osoby:

70g łosoś wędzony norweski
2 łyzki majonez
3 jajka
1 plaster cytryny


Jajka gotujemy na twardo-studzimy,obieramy i płuczemy.
Łososia kroimy na mniejsze części i wkładamy do blendera.Dodajemy majonez i wyciśniety sok z cytryny i wszystko blenderujemy na gładką masę.Przekrojone na pół wzdłuż jajka układamy na talerzyku żółtkiem do góry i na każdą połówkę nakładamy masę łososiową.Dekorujemy wg.własnego pomysłu i podajemy :-)

Nic nie solimy bo łosoś sam w sobie jest słony.Mozna ewentualnie sobie popieprzyć ale to też niekoniecznie ....

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
evita0007 11.05.2012 11:57
Dzieki laseczki :-)
Justyna28 23.03.2012 21:39
uwielbiam je
gusia1000 21.03.2012 21:59
Tylko takie robić na święta wielkanocne, które już za pasem.
cris04 18.03.2012 18:50
Wyglądają jak zwykle bardzo apetycznie.
iziona 18.03.2012 18:20
Cudowne !! zjadłabym nawet zdjęcie:)
SmacznaPyza 18.03.2012 14:56
bardzo pyszne jajeczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat