Jajka z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

  • szynka

  • Szczypiorek cienki

  • sałata do dekoracji

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żóltka. Szynkę kroimy w drobniutką kosteczkę i podsmażamy. Szczypiorek kroimy bardzo drobno. Szczypiorek, szynkę i żółtka mieszamy razem i taki farsz wkładamy z powrotem w jajka. Jajka kładziemy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Super przekąska na imprezkę:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 17.03.2013 15:10
w sam raz na Wielkanoc :)
Grażyna13 30.08.2011 13:27
Bardzo lubię :)
Mirka-Ludomila 01.05.2011 15:39
smaczne
romanrafal 24.03.2011 16:28
jadłem,bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat