Jajka z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • drobno pokrojony por

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • żółty ser

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtka i rozkruszyć widelcem. Dodać por i ser. Oprószyć solą i pieprzem i wymieszać. Dodać majonez. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek. Majonezu dodajemy troszkę, by farsz nie był za rzadki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
beatkaa153 02.05.2013 23:25
Dziękuję za miłe komentarze.
Ola1984 02.05.2013 20:35
Lubię jajka faszerowane. Często robię także pastę z serem i jajkami.
bogusia19 02.05.2013 14:52
pieknie podane
dodi 02.05.2013 14:42
na pewno przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat