Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
oliwa 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża 1 garść
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z bazylią

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Krok 1 - Jajka z bazylią foto
2
Każde jajko przekroić na pół, delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miski blendera.
Krok 2 - Jajka z bazylią foto
3
Do żółtek dodać listki bazylii, obrany czosnek, starty na tarce o drobnych oczkach ser (ok. 2 czubate łyżki), sól, świeżo zmielony czarny pieprz i oliwę. Wszystko dokładnie zmiksować.
Krok 3 - Jajka z bazylią foto
4
Masę przełożyć do szprycy do ozdabiania tortów i wycisnąć do białek w miejsca po żółtkach. Podawać np. na kolację lub jako przystawkę.
Krok 4 - Jajka z bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.09.2013 13:30
Właśnie mam nadmiar jajek, już wiem, co z nimi zrobię :)
Łucja 20.08.2013 22:45
pysznie wyglądają :)
fotoviderek 20.08.2013 15:09
Świetnie podane :)
Mniam 20.08.2013 12:03
Super nadzienie.
Katarzyna/kate1980 19.08.2013 21:57
ciekawa jestem smaku tych jajek
paulina2157 19.08.2013 21:52
ładnie wyglądają
ssylwiaa 19.08.2013 21:45
z bazylią jeszcze nie jadłam ;)
Katarina 19.08.2013 20:42
kolorystyka extra, smakują pewnie też dobrze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak