Jajka w wiosennym sosie

Jajka w wiosennym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    7 sztuk
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • ogórek zielony

    kawałek
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    0,5 małej sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • majonez

    100 g
  • jogurt naturalny

    200 g
  • pieprz do smaku

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja gotujemy na twardo i studzimy. obieramy ze skorupki i przekrawamy na pół. Rzodkiewkę i koperek myjemy. Ogórka obieramy ze skórki. Cebulę i czosnek obieramy z łupiny. Ogórka i rzodkiewkę trzemy na małych oczkach tarki warzywnej. Koperek drobno siekamy i część zostawiamy do posypania. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Sos przekładamy do miseczki i wkładamy do niego jajka. Posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (33)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 22.02.2014 18:23
Pyszniutkie jajeczka
Beatris 15.02.2014 14:14
Z pewnością były pyszne:)
goofy9 03.02.2014 14:24
świetnie się prezentują
Katarzyna59 03.01.2014 16:50
bardzo smaczne
RenataZ-et 21.12.2013 21:14
świetny pomysł
Dorian 01.12.2013 15:34
pyszne jajeczka
Ada-Gaba 20.11.2013 12:56
bardzo apetyczne
Bernadeta1 03.11.2013 00:33
pysznie wyglądają z taką ilością koperku
MagdaXXX 26.09.2013 16:55
reeeeeewelacja
Malinka 18.09.2013 17:52
Takie jaja to ja bardzo lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat