Jajka w sosie ziołowym

Jajka w sosie ziołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • majonez

    2 łyż
  • jogurt naturalny

    2 łyż
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo lub na półpłynne żółtko (jak kto woli). Dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek. Dzielimy na połówki. Majonez dokładnie mieszamy z jogurtem naturalnym, bazylią, solą ziołową i czarnym pieprzem. Jajka układamy na półmisku i polewamy sosem. Dobrze schładzamy przed podaniem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 17.05.2015 17:53
Super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat