Jajka w sosie tatarskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • pieczarki marynowane

    100 g
  • ogórki konserwowe

    100 g
  • majonez

    150 g
  • jogurt grecki

    100 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Ogórki i pieczarki rozdrabniamy na małe kawałki (ja robię to w malakserze) można pokroić w małą kosteczkę. Do pokrojonych pieczarek i ogórków dodajemy pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy i polewamy jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 24.06.2017 09:40
lubię takie jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat