Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie tatarskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
pieczarki marynowane 100 g
ogórki konserwowe 100 g
majonez 150 g
jogurt grecki 100 g
cukier 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie tatarskim

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Ogórki i pieczarki rozdrabniamy na małe kawałki (ja robię to w malakserze) można pokroić w małą kosteczkę. Do pokrojonych pieczarek i ogórków dodajemy pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy i polewamy jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.06.2017 09:40
lubię takie jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak