Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • pieczarki marynowane

    100 g
  • ogórki konserwowe

    100 g
  • majonez

    150 g
  • jogurt grecki

    100 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Ogórki i pieczarki rozdrabniamy na małe kawałki (ja robię to w malakserze) można pokroić w małą kosteczkę. Do pokrojonych pieczarek i ogórków dodajemy pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy i polewamy jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

24.06.2017 09:40
lubię takie jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat