Jajka w sosie szczypiorkowym

Jajka w sosie szczypiorkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Szczypiorek cienki

    2 pęczki
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

  • sól i pieprz

  • Chrzan do smaku

  • jajko ugotowane na twardo

    5-6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Następnie pokroić je w ósemki i ułożyć w głębokim talerzu. Przygotować sos. Jogurt wymieszać ze śmietaną dodać do smaku soku z cytryny oraz chrzanu ze słoika. Szczypiorek drobno posiekać wymieszać z sosem i dodać sól i pieprz do smaku. Powstałym sosem zalać jajka. Wierzch dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 17.07.2011 22:46
Bardzo apetycznie wyglądają.
Margo1 11.07.2011 00:09
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat