Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie śmietanowo-chrzanowym z rzodkiewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
rzodkiewki pęczek 1 sztuka
szczypiorek pęczek 1 sztuka
śmietana 18 proc 4 łyżki
chrzan tarty 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie śmietanowo-chrzanowym z rzodkiewką

W garnku ugotować jajka, wystudzić, obrać i pokroić w równe plasterki. Śmietanę dokładnie wymieszać z chrzanem i sokiem z cytryny. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.Jajka ułożyć na talerzu i polać sosem. Rzodkiewkę umyć i pokroić w drobną kostkę. Wyłożyć na jajka. Na wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.05.2017 10:14
Bardzo smacznie:)
bertpvd 11.05.2017 10:36
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak