Jajka w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • pieczarki

    10 dag
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • majonez

    4 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy,cieniutko kroimy i siekamy oraz szczypiorek.Jajka gotujemy na twardo,obieramy i dzielimy na połówki.Śmietanę mieszamy z majonezem,dodajemy pieczarki oraz szczypiorek.Mieszamy(można zmiksować),doprawiamy do smaku,sosem polewamy połówki jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
meg1984 05.03.2013 16:46
z pieczarkami pycha
aisza1 05.03.2013 15:45
ciekawy przepis
Milena87 05.03.2013 10:07
fajny pomysł:)
Elżbieta17 14.07.2012 11:50
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat