Jajka w sosie musztardowym

Jajka w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuka
  • bulion

    2 szklanka
  • musztarda

    3 łyżeczka
  • mąka pszenna

    2 łyżeczka
  • śmietana 12%

    3 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo.Obrać.
W garnku zagotować 2 szklanki bulionu. Dodać musztardę i wymieszać. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną bulionu. Wlać do sosu. Gotować aż sos lekko zgęstnieje. Przecięte na pół jajka włożyć do sosu i chwilę podgrzać lub ułożyć jajka na talerzu i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

05.03.2014 09:07
super na Wielkanoc

artur7

04.03.2014 14:38
na impreze mniam

Barbara13

06.02.2014 22:04
Ciekawe połączenie:)

Katarzyna54

06.02.2014 18:09
fajne na imprezkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat