Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuka
bulion 2 szklanka
musztarda 3 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżeczka
śmietana 12% 3 łyżeczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym

Jajka ugotować na twardo.Obrać.
W garnku zagotować 2 szklanki bulionu. Dodać musztardę i wymieszać. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną bulionu. Wlać do sosu. Gotować aż sos lekko zgęstnieje. Przecięte na pół jajka włożyć do sosu i chwilę podgrzać lub ułożyć jajka na talerzu i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 05.03.2014 09:07
super na Wielkanoc
artur7 04.03.2014 14:38
na impreze mniam
Barbara13 06.02.2014 22:04
Ciekawe połączenie:)
Katarzyna54 06.02.2014 18:09
fajne na imprezkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak