Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
mąka 1 łyżka
masło
cebula
Musztarda sarepska Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowym

Cebulę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na maśle. Jajka ugotować na twardo. W rondelku rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i przesmażyć. Do tego dodajemy zeszkloną wcześniej cebulę, 2 łyżki musztardy i szklankę bulionu. Mieszamy i gotujemy 5 minut. Doprawiamy do smaku warzywkiem, sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak