Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie musztardowo chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 5 szt

Sos

masło 1 łyżka
mąka pszenna 1,5 łyżki
woda 1,5 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie musztardowo chrzanowym

Jajka gotujmy na twardo. Na patelni lub w garnku rozpuszczamy masło. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do momentu powstania jasnej zasmażki. Całość podlewamy woda i mieszamy, aż zasmażka się rozpuści. Dodajemy musztardę, chrzan oraz śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Sosem polewamy jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 11.04.2017 09:24
Pyszne jajeczka :)
Babeczka35 11.04.2017 07:33
Smakowite.
halina17 10.04.2017 21:56
Dobre jajka :)
Lis 10.04.2017 21:53
Smakowity smak dzieciństwa:)
Renataj 10.04.2017 21:49
Interesujący sosik:)
agnieszka214 10.04.2017 20:54
Pycha jajka mniam
VioletoweKucharzenie 10.04.2017 20:50
Takie jajka pamiętam z dzieciństwa. Mama zawsze robiła je z musztardą, ja dodałam jeszcze chrzan. Obiad dosłownie w kilka minut!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak