Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w potrawce z kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 szt.
masło 5 dag
curry 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
fasolka szparagowa 1/2 kg
filet z kurczaka podwójny 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w potrawce z kurczakiem

Wykonanie:
Fasolkę oczyścić u ugotować do miękkości. Na dużej patelni usmażyć na maśle pokrojoną cebulę z dodatkiem przypraw. Kurczaka, opłukać i pokroić w paski, dodać do cebuli i przysmażyć. Dodać odsączoną fasolkę, zalać 1/3 szklanki wody, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i gotować do miękkości. Zaciągnąć zasmażką z mąki i tłuszczu, włożyć jajka i przykryć pokrywką. Możemy również podprawić potrawkę śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak