Jajka w laskowej skorupie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • jajko

    4 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
  • orzechy laskowe

    4 łyżki-mielone
  • ser żółty

    4 łyżki-starty
  • mleko 2%

    1/2 szklanki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku

Panierka

  • orzechy laskowe

    1/2 szklanki-mileone
  • ziarna sezamu

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka w laskowej skorupie foto
Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, obieramy ze skorupek. W miseczce łączymy zmielone orzechy laskowe z bułką tartą serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach, wlać zimne mleko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 2 - Jajka w laskowej skorupie foto
Masą oblepić każde jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z sezamem.
Krok 3 - Jajka w laskowej skorupie foto
Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać a 15 minut w nagrzanym piekarniku do temp 180*c. Podawać jako przekąska na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 01.04.2015 10:20
Super 1Fajne jaja!
Malinka 22.03.2015 22:16
Takie jaja to dopiero JAJA!!! Super pomysł :)
monikaT83 21.03.2015 12:18
wow! Agata jesteś niesamowicie kreatywna! serdecznie gratuluję i zazdraszczam talentu:)
Wiesława1 21.03.2015 08:38
wyglądają smakowicie
fotoviderek 21.03.2015 08:32
Świetny pomysł :)
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 07:52
super danie
monika141 21.03.2015 06:52
świetny pomysł na jaja
gosia561 20.03.2015 23:26
idealne na Wielkanoc
Edith85 20.03.2015 23:20
rewelacyjny przepis
Iwusia 20.03.2015 22:58
ciekawe połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat