Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
boczek wędzony
4 plasterki -
jajko
4 -
pieczarki
1 szt.
Przyprawy
-
sól i pieprz
-
tymianek
-
rozmaryn
Przepis i sposób przygotowania JAJKA W KOSZYCZKU Z BOCZKU
Pieczarkę kroję w plasterki, układam na boczku.
Do każdego koszyczka wbijam jajko (najlepiej najpierw wbić je do miseczki i przełożyć żółtko oraz odpowiednią ilość białka, aby nie wypłynęło).
Całość posypuję solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.
Zapiekam około 10 minut w 200 stopniach.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się