Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galaretce drobiowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 sztuka
groszku konserwowego 1/2 puszki
marchewki 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
jajek ugotowanych na twardo 5-6 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
bulion 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galaretce drobiowej

Udko kurczaka razem z marchewką gotujemy w bulionie. Zostawiamy do ostygnięcia. Marchewkę kroimy w kostkę. Mięso
obieramy i kroimy na kawałki. Groszek osączamy z zalewy. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w gorącym bulionie. Dodajemy mięso, marchew, groszek i doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajka obieramy i kroimy na połówki. Na półmisek wylewamy 3-4 łyżki galaretki. Gdy zacznie tężeć układamy połówki jajek. Oprószamy je solą i pieprzem. Tężejącą galaretką zalewamy przygotowane jajka. Dowolnie dekorujemy. Bulion musi mieć wyrazisty smak
. Można dodać przyprawę maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 03.11.2011 11:37
Ależ uczta ... i dla oka i dla podniebienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak