Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

jajka sadzone po węgiersku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja
8 szt
masło
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
1 łyzeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jajka sadzone po węgiersku

Najlepiej smażyć na dwóch patelniach po cztery jajka.Na mocno rozgrzany tłuszcz wbijamy ostrożnie po jednym jajku ,tak aby żółtko pozostało w całości. Posypać solą , pieprzem i mieloną papryką, chwilę smażyć na niezbyt silnym ogniu nie mieszając a gdy białka zaczną się ścinać, oddzielić nożem jedno od drugiego,przykryć i utrzymywać jeszcze na słabym ogniu przez chwilę. Podając posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak