JAJKA PYSZNIE NADZIANE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa krakowska

    100 gram
  • por (biała część)

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • majonez

    2-3 łyżki
  • szczypior

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • rzodkiewka

    4-5 szt
  • sałata

    3-4 liście
  • jajko ugotowane na twardo

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka obrać i przekroić na pół,wyjąć delikatnie żółtka.Pora pokroić w drobną kosteczkę,posolić i odstawić na 10 minut.Suchą kięłbasę może być krakowska lub myśliwska,ogórka kiszonego(drugi zostawić do dekoracji)oraz żółtka pokroić w drobną kostkę dodać pora,doprawić solą i pieprzem,dołożyć majonez i wszystko delikatnie wymieszać.Powstałym farszem nadziać białka jajek ozdobić,majonezem,szczypiorkiem i pozostałym ogórkiem oraz rzodkiewką,ułożyć na sałacie.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 07.01.2014 08:03
pyszne jajeczka
kate.500 22.11.2013 23:20
pysznie pysznie nadziane
Motorek 16.07.2013 18:05
pycha jajeczka
Justa32 16.06.2013 10:03
bardzo apetycznie wyglądaja
Rybciia 10.05.2013 08:39
zjadłabym z przyjemnością :-)
Dorian 10.03.2013 19:29
fajna odmiana faszerowanych jajek
Krystyna32 20.12.2012 07:42
extra
Łukasz15 12.08.2012 12:23
Super wyglądają i na pewno są pyszne
smerfetka79 08.08.2012 23:25
no pyszne pyszne:))
AURELKA 21.07.2012 16:30
naprawdę pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat