Jajka przepiórcze w sosie tatarskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • jajka przepiórcze

    20 sztuk

Sos tatarski

  • majonez

    1 szklanka
  • papryka konserwowa

    5 kawałków
  • ogórki konserwowe

    4 sztuki
  • grzybki marynowane

    1 mały słoik
  • jabłko

    1 sztuka
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • cukier puder

  • chili

Dodatkowo

  • liście sałaty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka przepiórcze gotujemy przez 3-5 minut od momentu gdy woda się zagotuje.Obieramy je ze skorupek.
Paprykę ,grzyby,ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę,dodajemy majonez i musztardę.Doprawiamy solą,pieprzem,chilli i cukrem do smaku.
Na półmisek układamy liście sałaty,wykładamy sos tatarski i układamy na nim ugotowane jajka.Podajemy od razu po przyrządzeniu.
bogusia 82
Jajka najlepiej ugotować w osolonej wodzie ,będą się lepiej obierały.Podczas obierania trzeba je dość mocno ostukać ,ułatwi to obieranie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 04.07.2015 16:18
apetyczna propozycja
Wafelek2601 01.07.2015 09:12
pyszna przekąska
monika141 01.07.2015 09:05
Fajne danie na imprezę
Iwusia 30.06.2015 23:35
jak dla mnie wspaniałe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat