Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka przepiórcze w galaretce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wędzona 2-3 plasterki
szparagi konserwowe 2 pędy
bulion warzywny 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
kiełki rzeżuchy garść
kukurydza konserwowa 1 kolba

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka przepiórcze w galaretce

Ugotowane na twardo (czas gotowania - ok 2 minuty) i obrane jaja przepiórcze pokroić na połówki, a szynkę wędzoną w cienkie paski. Oba składniki umieścić w stożkowatym naczyniu, włożyć szparagi konserwowe. Zalać bulionem wrzywnym z dodatkiem żelatyny i odstawić do zastygnięcia. Gotową galaretkę podawać ze świeżymi kiłkami rzeżuchy, kukurydzą konserwową i korniszonami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.03.2013 09:04
raz w życiu jadłem takie jajeczka. pycha
Ada-Gaba 22.03.2013 08:30
ciekawa propozycja
Iwusia 20.03.2013 23:26
ciekawe danie
Natalia40 19.07.2012 18:46
extra
IrenaM 22.05.2012 17:35
super pomysł na jajeczka
piter 03.12.2011 23:57
fajny pomysł
Wafelek2601 23.11.2011 09:13
ależ one będą smakować, super
Ania67 22.08.2011 07:59
pomysłowe
RenataZ-et 17.08.2011 22:18
muszą świetnie wyglądać
ana00 23.07.2011 17:47
tak jeszcze nie jadłam
mirosława4 17.07.2011 21:18
rewelacja!
Joanna108
Joanna108 27.06.2011 08:57
cóż za królewski zestaw !!! Pychotka !!!
Mariusz10 07.05.2011 23:53
mniam
Krystyna32 16.04.2011 08:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak