Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka przepiórcze w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy 1/2 szkl.
oliwa
natka pietruszki
bulion drobiowy 1/2 l.
kukurydza w puszce 40 łyżki
pomidorki koktajlowe kilka
kapary całe Smak 1 łyżka
sałata kilka liści
papryka konserwowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajka przepiórcze 20 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jajka przepiórcze w galarecie

jajka ugotować na twardo wystudzić obrać ze skorupek połowę jajek włożyć do rondelka zalać sosem sojowym i gotować ok.10min. aby nabrały koloru,po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić je w sosie do wystygnięcia,żelatynę zalać 2 łyżkami przegotowanej wystudzonej wody,bulion podgrzać wlać do bulionu spęczniałą żelatynę i zagotować cały czas mieszając wystudzić na spód wysmarowanej tłuszczem foremki do babki wlać odrobinę galarety jak zastygnie ułożyć gałązki natki pietruszki i na zmianę jajka białe i brązowe zalać je odrobiną galarety wstawić do lodówki jak stężeje ułożyć warstwę osączonej kukurydzy ponownie zalać galaretą po zastygnięciu ułożyć kapary i pomidorki koktajlowe zalać pozostałą galaretą przykryć folią spożywczą i wstawić do stężenia do lodówki,następnego dnia wyłożyć delikatnie na półmisek udekorować sałatą i paseczkami papryki oraz natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.07.2012 00:15
fajne
ttrytka 24.05.2012 22:14
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak