Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka pod pierzynką musztardową z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajko 3
cebula 1 łyżka (już pokrojonej)
papryka czerwona 2 łyżki (już pokrojonej)
ser żółty 1 plasterek
sól i pieprz

Składniki na sos

Musztarda delikatesowa Prymat 1.5 łyżki
majonez tradycyjny 1 łyżka
ząbek czosnku 1
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka pod pierzynką musztardową z farszem

Kroki postępowania

1
Na samym początku gotujemy jajka na twardo . Ugotowane jajka odcedzamy z wodzy i czekamy aż ostygną . Po ostygnięciu jajek obieramy je i kroimy na 2 połówki .
Krok 1 - Jajka pod pierzynką musztardową z farszem  foto
2
Następnie paprykę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki , ogórka myjemy , obieramy ze skórki i kroimy w kostkę cebulę też drobno kroimy. Ser żółty zwijamy w rulonik kroimy gdzie powstaną długie paski.
Krok 2 - Jajka pod pierzynką musztardową z farszem  foto
3
Wykonanie sosu :
Czosnek obieramy ścieramy na tarce. Następnie do miski dodajemy wszystkie składniki z kategorii sos i razem ze sobą łączymy i mieszamy . Gotowy sos przyprawiamy przyprawami i dajemy na 15 minut do schłodzenia do lodówki .
Krok 3 - Jajka pod pierzynką musztardową z farszem  foto
4
Po wyciągnięciu z lodówki sosu dodajemy pokrojone składniki . Całość mieszamy lekko jeszcze raz doprawiamy przyprawami. Gotowe jajka przekrojone na pół układamy na talerzyku następnie polewamy sosem aby je przykryło i wstawiamy do lodówki na 20 minut przed podaniem .
Krok 4 - Jajka pod pierzynką musztardową z farszem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 24.04.2015 09:51
Świetna propozycja na smakowite jajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak