Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po turecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cebula biała 1
czosnek 2 ząbki
pomidor 1
papryka czerwona 1
oregano do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po turecku

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w paski i podsmażamy razem z drobno posiekanym czosnkiem.
Krok 1 - Jajka po turecku foto
2
Dodajemy drobno posiekane pomidory wcześniej sparzone i pozbawione skórki. Chwilę podsmażamy.
Krok 2 - Jajka po turecku foto
3
Dodajemy drobno pokrojoną paprykę i smażymy jeszcze chwilę.
Krok 3 - Jajka po turecku foto
4
W warzywach robimy 4 "dziury" z przeznaczeniem na jajka.
Krok 4 - Jajka po turecku foto
5
Wbijamy jajka i smażymy tak długo, aż jajka się zetną.
Krok 5 - Jajka po turecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnnieB 01.09.2014 20:12
Fajny przepis ;)
Konczi 01.09.2014 19:50
smaczne jajko :)
Sylwia26 01.09.2014 18:49
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak