Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po tatarsku

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
ogórek 4 szt
maślaki 100 w zalewie octowej
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po tatarsku

Jajka wkładamy do rondelka zalewamy wodą i gotujemy na twardo około 5-6 minut .Odstawiamy do ostygnięcia ,obieramy ze skorupek,przekrawamy na połówki ,żółtka delikatnie wydrążamy do miseczki. Grzybki i ogórki osączamy z zalewy drobniutko kroimy ,cebulkę obieramy kroimy w kosteczkę dodajemy do wydrążonych żółtek,doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy majonez i mieszamy. Gotowym farszem nadziewamy białka ,dekorujemy paseczkami z ogórka konserwowego.
Wstawiamy na 2 - 3 godziny do lodówki aby składniki się przegryzły.
Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.03.2015 09:53
smacznie sie prezentują
plocia 28.01.2014 21:29
Fajnie wyglądają te jajeczka na tym talerzu.
Róża1 28.11.2013 15:48
pyszne:-) !!!
ajres 17.03.2013 11:00
swietne jajeczka
2milutka 24.02.2013 15:08
dziękuję:)
Elżbieta17 15.02.2013 22:55
pycha:)
msmors 15.02.2013 22:19
fajny pomysł
Zdzisław 15.02.2013 18:40
apetycznie podane
leonowie 15.02.2013 18:33
bardzo lubię tak podane jajka.
Marlenka.S 15.02.2013 18:33
świetne są
IwonaDD 15.02.2013 18:10
prezentacja na medal
PaniMISIOWA 15.02.2013 18:08
uwielbiam je
Monika-twin 15.02.2013 18:05
pycha
2milutka 15.02.2013 17:59
Dziękuję:)
gosia56 15.02.2013 17:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak