Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po szkocku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżka
rozmaryn 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
jajko 4 sztuka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po szkocku

Jajka gotujemy na pół twardo tak aby żółtko nadal było płynne. Obieramy ze skorupki i odstawiamy na bok. Mięso przyprawiamy, dodajemy musztardę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dzielimy je na 4 części i po środku każdej układamy jajko, i zamykamy nasz kotlet. Polewamy oliwą z wierzchu i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 200°C przez około 20 minut aż do zrumienienia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 10.03.2016 17:42
Bardzo fajne
Damiano
Damiano 09.03.2016 14:41
Rewelacja.
Konczi 09.03.2016 13:56
Pysznie się prezentują
Róża1 09.03.2016 12:02
super wyglądają :-)
Motorek 09.03.2016 11:32
Super wyglądają
Edita 09.03.2016 11:08
fajny przepis na jajka
Ania321 09.03.2016 10:41
W takiej wersji jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować :)
Madzai 09.03.2016 10:36
Ale smakowicie wyglądają
sylwia_sl 09.03.2016 09:11
smaczna propozycja
KORAL 09.03.2016 08:35
Bardzo je lubię.....
Małgorzata92 09.03.2016 08:22
Ciekawie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak