Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po szkocku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej smażenia
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk
cielęcina 500 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po szkocku

Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Wyrabiamy na gładką masę. Dzielimy na 8 równych części. Ugotowane jajka obieramy, oblepiamy mięsem. Następnie obsypujemy mąką, obtaczamy w roztrzepanych surowych jajkach i bułce tartej.
Sażymy na głębokim tłuszczu około 8 minut.
Podajemy z sosem czosnkowym, pieczywem lub ulubioną sałatką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 10.03.2014 13:04
Bardzo smaczne:)
Rafcio 06.03.2014 23:50
a zastanawiałem się jak się takie jaja nazywają :P
krokus 01.03.2014 08:52
coś dla moich chłopaków oni uwielbiają takie jaja
Mniam 25.01.2014 12:00
Fajnie wyglądają i są bardzo smaczne.
Rafał10 25.01.2014 09:50
super są, chętnie bym takie wszamała :D
dominikaz 24.01.2014 21:38
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak