Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po szkocku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
mąka do panierowania jajek
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki + do panierowania
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po szkocku

Mięso mielone wymieszać z jajkiem,czosnkiem niedźwiedzim i 4 łyżkami bułki tartej.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Ugotowane jajka obtoczyć w mące potem oblepić mięsem mielonym i obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.02.2014 20:58
Wyglądają wspaniale.
RenataZ-et 25.01.2014 21:59
super propozycja
adelajda 27.12.2013 05:59
bardzo ładne :)
kate.500 16.09.2013 08:23
Moja mama robi identyczne i sa pyszne
Klausia 07.05.2013 15:17
wyglądają wspaniale :)
Neetka90 30.04.2013 14:22
wyglądają smakowicie
miki47 27.04.2013 19:57
bardzo apetyczny przepis
Pani Domu 21.04.2013 18:28
ciekawy pomysł, muszę wypróbować
Sroczka 19.04.2013 22:15
Bardzo smakowicie wyglądają.
beniaminek 19.04.2013 22:04
fajne danie
mic 19.04.2013 21:11
tez je robie, tak zwane jaskółcze gniazda;]
Magda24 19.04.2013 21:02
ładnie wyglądają jajka w mięsku smażone
gosia1988 19.04.2013 20:47
wyśmienite
kasiek 19.04.2013 20:43
bardzo pysznie wyglądają
Renata9 19.04.2013 20:29
smakowite te jajka po szkocku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak