Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po hiszpańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 100 g
papryka czerwona
kiełbasa 200 g (chorizo)
pomidory 2
cebula
ząbki czosnku 2
jajko 4
oliwa 7 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po hiszpańsku

Fasolkę oczyściłem i obgotowałem ok. 5 minut we wrzątku. Osączyłem.
Na oleju przesmażyłem posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Dodałem czosnek i fasolkę , pokrojoną w plasterki kiełbasę. Smażyłem wszystko razem 5 minut , cały czas mieszając. Dodałem obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
Doprawiłem całość solą , pieprzem i ostrą papryką.
Tak przygotowane warzywa przełożyłem do wcześniej podgrzanego naczynia żaroodpornego. W warzywach zrobiłem wgłębienia , wbiłem jajka. Naczynie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem , aż jajka się ścięły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 05.11.2014 08:33
Super pomysł :)
Ola1young 04.11.2014 11:02
wystawne śniadanie,pycha :)
BernadettaP 03.11.2014 11:07
Idealne śniadanko. Czśto robię podobnie.
Pani Domu 03.11.2014 09:19
super pomysł - smacznie, zdrowo i kolorowo
IKrakowianka 02.11.2014 19:41
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak