jajka po florencku

jajka po florencku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    1 puszka
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    1 łyżka
  • sos

  • szpinak

    20 dkg
  • majonez

    6 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

    szczypta
  • natka pietruszki

  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obieramy kroimy na połowki i wyjmujemy żółtka,żółtka ucieramy na gładką masę z tuńczykiem majonezem solą i pieprzem.Nakładamy do białek.Szpinak myjemy i zanurzamy we wrzątku 2 min,odcedzamy i przelewamy zimną wodą,osączamy i miksujemy z roztartym z solą czosnkiem,dokładnie ucieramy z majonezem sokiem z cytryny i cukrem,mieszamy z drobniutko usiekaną natką pietruszki.Sos przelewamy na głęboki półmisek i układamy faszerowane jajka,przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

26.09.2011 17:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat