Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka niespodzianki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
wędlina wędzona 20 dkg
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka niespodzianki

Jajka gotujemy, studzimy, wzdłuż przekrawamy na pół tak aby skorupki nie popękały. Delikatnie ze skorupek łyżeczką wyjmujemy białko i żółtka. Białko, żółtko, wędline, ser kroimy w drobną kostke, papryke ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Do skorupek nakładamy farsz, delikatnie uciskając aby skorupki nie popękały, posypujemy bułką tartą. Jajka smażymy układając farszem do dołu aby bułka tarta się zapiekła i zrumieniła. Układamy na tłuszczu przytrzymując od spodu widelcem, wtedy farsz nam nie wyleci. Możemy jeść same lub podawać z sosem czosnkowym. smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 06.03.2014 11:24
smaczne to!
Monia 06.03.2014 10:01
Bardzo smaczne te niespodzianki :)
norweska20 06.03.2014 08:15
smaczna propozycja
Lidzia 06.03.2014 05:24
Takie lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak