Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane wiosennym farszsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8
śmietana 10 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 7 dag
natka pietruszki kilka gałśązek
szczypiorek kilka gałązek
koprek Prymat kilka gałązek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane wiosennym farszsem

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Po zdjęciu z ognia zalać je zimno wodą i ostudzić. Przeciąć ostrym nożem każde jajko na pół, nie obierać ze skorupek i wyjąć żółtko wraz z niewielką ilością białka tak, by powstał dość duży otwór na nadzienie. To, co zostało wyjęte z jajek, posiekać i przełożyć do miseczki. Szczypiorek, natkę pietruszki oraz koperek umyć pod bieżącą wodą, posiekać i dodać do rozdrobnionych jajek. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać masło, sól oraz pieprz. Wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 min. Po tym czasie nałożyć do skorupek, posypać bułką tartą i ozdobić listkami zieleniny. Podawać z wędlinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak