Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pomidorowo - szczypiorkową pastą.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
przecier pomidorowy 1 łyżka
musztarda pół łyżeczki
majonez 1-2 łyżki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek usiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pomidorowo - szczypiorkową pastą.

1.5 jajek przekroić na pół ,wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce razem z jednym jajkiem.
2.Do startych żółtek z jajkiem dodać majonez,musztardę,przecier pomidorowy,dokładnie wymieszać,przyprawić solą i pieprzem,dodać połowę posiekanego szczypiorku.
3.Połówki jajek napełniać pastą i posypywać pozostałym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.04.2017 22:07
Dziękuję:)
Pani Domu 19.04.2015 08:57
smaczne jaja
gusia1000 15.04.2015 23:15
Idealne na co dzień i od święta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak