Jajka nadziewane pasta żółtkową z szynką

Jajka nadziewane pasta żółtkową z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • majonez

    2 łyzeczki
  • szynka

    2 plastry
  • sól

  • Szczypiorek gruby

    1 łyżeczka
  • rukola

    1/2 op
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy i schłodzone obieramy , przekrawamy je na pół. Wyciągamy żółtka .Żółtka kruszymy dodajemy pokrojona drobno szynkę, i pokrojoną solimy i dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy składniki .Nakładamy do jajek. Podajemy obok z umytą rucolą. Na nią połozyć plasterek łososia , skropiony cytryna

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 09.10.2014 21:13
oblednie to wyglada!
mysza75 08.10.2013 11:34
Uwielbiam takie jajeczka :-)
Róża1 03.10.2013 00:01
bardzo smaczne!!
Janina 26.07.2013 21:38
Bardzo fajny pomysł;)
bas113 16.07.2013 16:28
dobre polecam
caralajna 10.05.2013 18:32
bardzo apetyczne
Anitapaj 11.04.2013 12:19
Smaczne ;)
pestka 10.04.2013 14:49
bardzo ciekawa i smaczna kolacja
Tomek13 15.02.2013 19:37
smaczne
Tomek13 15.02.2013 19:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat