Jajka nadziewane łososiem

Jajka nadziewane łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
  • łosoś wędzony

    ok10 dkg
  • majonez

  • pietruszka zielona

    4-5 gałązek
  • sól do smaku

  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajka nadziewane łososiem

Jajka przekroić wzdłuż, usuwamy żółtka i przecieramy przez sitko.Łososia rozdrobnić, skropić sokiem z cytryny,wymieszać z żółtkami, posiekaną drobno pietruszką(zostawić 1-2 gałązki do przybrania) i majonezem. Doprawić do smaku, napełnić jajka i przybrać pietruszką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Fiffi 15.04.2012 20:37
smaczne musi być
Wojt@s
[email protected] 13.02.2012 14:35
extra
smakowita 12.01.2012 10:19
smaczna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat