Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
awokado pół sztuki
majonez 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
rzeżucha dowolna ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.

1.Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2.Rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Awokado wydrążamy łyżką,przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie dodajemy żółtka,majonez i rzeżuchę,dokładnie miksujemy blenderem.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Połówki jajek napełniamy przygotowaną pastą i dekorujemy rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.04.2017 22:06
Dziękuję;)
gusia1000 15.04.2015 23:15
Idealne na co dzień i od święta.
Babeczka35 03.04.2015 12:25
Dziękuję:)
Triss 01.04.2015 10:02
smakowite. ;)
Babeczka35 01.04.2015 07:37
Dziękuję;)
RenataZ-et 31.03.2015 22:29
bardzo apetyczne te jajeczka :)
kasiaw 31.03.2015 21:40
w sam raz na Wielkanoc
Babeczka35 31.03.2015 21:31
Dziękuję:) Można i bez majonezu,a ja chciałam,żeby masa była bardziej kremowa,dlatego dałam tylko malutką łyżeczkę.
olkaaa 31.03.2015 21:28
bardzo fajne
erym 31.03.2015 21:14
i bez majonezu tez fajne bedzie i bardziej FIT!
Betina#45 31.03.2015 21:11
świetne jajeczka ! Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak