Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
majonez 3-4 łyżki
chrzan żurawinowy według uznania
sól i pieprz do smaku
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce.

1. Jajka gotujemy na twardo,następnie studzimy i obieramy ze skorupek.
2.Jabłko obieramy i ścieramy razem z dwoma jajkami na tarce o dużych oczkach.
3. Do startych jajek i jabłka dodajemy majonez,chrzan żurawinowy według uznania,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Delikatnie mieszamy.
4. Przygotowaną pierzynkę układamy na talerzu,następnie układamy połówki jajek i dekorujemy chrzanem żurawinowym.
5. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 13.03.2017 05:22
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:36
Dobre-na co dzień i od święta.
Babeczka35 15.02.2015 07:47
Dziękuję;)
halina17 14.02.2015 20:47
Dobre jajka.
Renataj 14.02.2015 20:29
Pięknie się prezentują.
kasiaw 14.02.2015 20:14
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak