Jajka na twardo w pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • pomidory

    4 sztuki duże
  • majonez

    1 szklanka
  • śmietana

    1 łyżka
  • szczypiorek usiekany

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć a następnie przekroić w poprzek na pół. Z każdej połówki pomidora wydrążać tyle miąższu, aby zmieściła się w niej połówka jajka. Jajka umyć i ugotować na twardo. Następnie schłodzić, obrać i podzielić wzdłuż na połówki. Każdą połówkę jajka włożyć do wydrążonej połówki pomidora. Następnie zalać majonezem połączonym ze śmietaną i posypać siekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 07.12.2013 19:12
pyszne jajeczka
IwonaKa 04.12.2013 00:12
na pewno by mi smakowały
Ewelina38 30.11.2013 16:07
bardzo podoba mi się ten pomysł :)
Beata23 20.09.2013 08:56
ciekawy pomysł
Seba 20.08.2013 21:24
fajny pomysł
pestka 07.08.2013 10:29
bardzo podoba mi się ten pomysł
IwonaKa 22.07.2013 12:28
pycha jajko
Pani Domu 01.07.2013 15:15
świetny pomysł
cooleczka 20.06.2013 12:55
fajny pomysł
Dorota37 29.05.2013 20:44
Fajny pomysł :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat