Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na twardo w panierce pieczone w głębokim oleju.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 szt,
mąka pszenna 50 g,
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g,
szałwia 1/3 paczka
rozmaryn siekany 1/3 paczka
tymianek posiekany 1/3 pęczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na twardo w panierce pieczone w głębokim oleju.

Jajko wbij do miseczki rozbełtaj dodaj szczyptę soli,szczyptę przyprawy uniwersalnej
Umyte ,osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką.
Mąkę wsyp do osobnej miseczki,
Resztę jajek ugotuj w osolonej wodzie gotuj 7 minut od chwili zagotowania.
Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki.
Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je i osusz na papierowym ręczniczku.
Dopraw do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.03.2017 17:56
pyszne są takie jajka
Mysiunia 07.03.2017 10:03
ładnie wyglądają
gosia56 07.03.2017 09:43
na pewno pyszne jeszcze tak nie robiłam ani nie jadłam ;)
gusia1000 07.03.2017 02:35
Warto tak robić.
Bożena Matuszczyk 06.03.2017 08:47
Dziękuję jajka na prawdę pyszne.;)
jagoda5913 06.03.2017 00:14
fajny pomysł
bertpvd 05.03.2017 21:18
Pyszne jajka
Wafelek2601 05.03.2017 20:36
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak