Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na twardo w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na twardo w panierce

Kroki postępowania

1
Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek.
Krok 1 - Jajka na twardo w panierce foto
2
Jajka wedle uznania: połówki lub w całości posypujemy solą.
Krok 2 - Jajka na twardo w panierce foto
3
Jajko roztrzepujemy.
Krok 3 - Jajka na twardo w panierce foto
4

W misce przygotowujemy bułkę tartą, którą mieszamy z ostrą papryką.

Krok 4 - Jajka na twardo w panierce foto
5
Jajka obtaczamy najpierw w płynnym jajku oraz obtaczamy w bułce.
Krok 5 - Jajka na twardo w panierce foto
6
Jajka smażymy w oleju.
Krok 6 - Jajka na twardo w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.03.2017 14:02
fajny pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak