Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na miękko z wkładką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
majonez 1 łyżeczka
wiórki łososiowe 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
koper świeży 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na miękko z wkładką

Ugotować na pół miękko jajka. Ostudzić.
Umieścić jajka w kieliszkach do podawania jajek na miękko.
Obrać czubki jajek ze skorupek.
Wybrać trochę białka i żółtka.
Posypać jajka szczyptą pieprzu.
W każde jajko włożyć po pół łyżeczki majonezu , a na niego wiórki łososiowe.
Udekorować koperkiem.
Podawać na zimno najlepiej z malutkimi grzaneczkami z chleba tostowego ( paski ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak