Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka gotowane z warzywnymi dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
pomidor mały 3 szt
ogórek 6 plastrów
kapusta pekińska 3 liście
oliwki czarne 2 szt.
majonez kanapkowy do ozdoby
keczup do ozdoby
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka gotowane z warzywnymi dodatkami

Jajka ugotować na twardo z 1 łyżeczka soli. Wystudzić i obierać, pokroić w ćwiartki. 3 liście sałaty pekińskiej przyciąć i ułożyć na talerzu. Plasterki ogórków naciąć do połowy i po 2 sztuki wkładać jeden w drugi, układamy między liśćmi sałaty. Pomidorki pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. U wezgłowia pomidorów położyć połówki czarnych oliwek, 1 połówkę kładziemy na środku, wokół niej ułożyć ćwiartki gotowanych jajek. Udekorować je kleksami majonezu kanapkowego i keczupu (co drugie), posypać do smaku solą i pieprzem kolorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 06.09.2011 21:09
Pewnie pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak