Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane z oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 5 szt/
ser żółty 15 dag
oliwki zielone 1 słoiczek
papryka żółta 1 szt.
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez tradycyjny

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane z oliwkami

Kroki postępowania

1
Wtawiamy pięć jajek i gotujemy je na twardo. Następnie obieramy, przekrajamy je na pół i wyjmujemy zółtka.
Krok 1 - jajka faszerowane z oliwkami foto
2
Do miseczki kroimy ser w drobną kosteczkę jak i oliwki również w drobną kosteczkę.
Krok 2 - jajka faszerowane z oliwkami foto
3
Następnie myjemy paprykę czerwoną i kroimy w kosteczkę. Dodajemy szczyppiorek , 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy żółtka z jajek i ucieramy je widelcem na masę.
Krok 3 - jajka faszerowane z oliwkami foto
4
Do pustych połówek jajek nakładamy masę i upychamy jej jak najwięcej. Możemy ozdobić je szczyptą szczypiorku.
Krok 4 - jajka faszerowane z oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.11.2015 19:14
pyszne jajka
IwonaKa 11.09.2015 20:00
pyszne takie jajka,zjadłabym
kuchcik89 08.09.2015 18:41
ciekawy farsz :)
marcia7 08.09.2015 18:21
doskonały farsz
ilka01 08.09.2015 16:24
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak