jajka faszerowane z oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    5 szt/
  • ser żółty

    15 dag
  • oliwki zielone

    1 słoiczek
  • papryka żółta

    1 szt.
  • szczypiorek

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • majonez tradycyjny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jajka faszerowane z oliwkami foto
Wtawiamy pięć jajek i gotujemy je na twardo. Następnie obieramy, przekrajamy je na pół i wyjmujemy zółtka.
Krok 2 - jajka faszerowane z oliwkami foto
Do miseczki kroimy ser w drobną kosteczkę jak i oliwki również w drobną kosteczkę.
Krok 3 - jajka faszerowane z oliwkami foto
Następnie myjemy paprykę czerwoną i kroimy w kosteczkę. Dodajemy szczyppiorek , 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy żółtka z jajek i ucieramy je widelcem na masę.
Krok 4 - jajka faszerowane z oliwkami foto
Do pustych połówek jajek nakładamy masę i upychamy jej jak najwięcej. Możemy ozdobić je szczyptą szczypiorku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 19.11.2015 19:14
pyszne jajka
IwonaKa 11.09.2015 20:00
pyszne takie jajka,zjadłabym
kuchcik89 08.09.2015 18:41
ciekawy farsz :)
marcia7 08.09.2015 18:21
doskonały farsz
ilka01 08.09.2015 16:24
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat