Jajka faszerowane w szynce włoskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • szynka parmeńska

    6 plastrów
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • parmezan starty

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane w szynce włoskiej foto
Jajka gotujemy na twardo. Następnie pozostawiamy do wystygnięcia i obieramy. Z każdego jajka ścinamy około 1/3 od strony wierzchołka i delikatnie od drugiej strony, aby można było stabilnie jajko postawić.
Krok 2 - Jajka faszerowane w szynce włoskiej foto
Z jajek usuwamy żółtka i ugniatamy z resztkami białka, majonezem, parmezanem i przyprawami na gładka pastę. Jajka obwijamy w plasterki szynki.
Krok 3 - Jajka faszerowane w szynce włoskiej foto
Następnie nadziewamy je pastą jajeczną. Dla lepszego efektu posypujemy jajka posiekaną świeżą lub suszoną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 18.04.2014 22:45
Smaczne jajka.
Kuchenka 18.04.2014 21:49
rewelacyjne!!!
Christopher 18.04.2014 21:44
Podoba mi się pomysł.
kasienka23 18.04.2014 21:42
smaczne jajeczka!
Rysia 18.04.2014 21:24
Ściągam przepis i zrobię na Wielkanoc.
Aleksandra/Olcia 18.04.2014 21:10
pięknie podane
Magula 18.04.2014 20:43
fajny przepis
norweska20 18.04.2014 20:16
efektowne i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat