Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane twarożkiem z rzodkiewką i cebulką zieloną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
ser twarogowy 250 gramów
rzodkiewka 1 pęczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
zielona cebulka 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane twarożkiem z rzodkiewką i cebulką zieloną

Jajka ugotować na twardo ze szczyptą soli. Po ugotowaniu zalać zimną wodą, obrać i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem.

Twarożek śmietankowy rozmieszać, dodać starte rzodkiewki, pokrojoną cebulkę zieloną, pokrojoną natkę pietruszki, rozgniecione żółtka i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Takim farszem napełnić połówki jajek, poukładać na listkach sałaty, ozdobić rzodkiewką. Oprószyć rozgniecionym żółtkiem.

Podawać do świątecznego śniadania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.04.2017 21:18
Dziękuję serdecznie;)
gusia1000 07.04.2017 20:59
Idealne na święta.
Justi2401 07.04.2017 09:51
Pyszny farsz do jajeczek, na śniadanie w sam raz :)
gosia56 07.04.2017 09:28
pyszne jajeczka;)
Franciszek 07.04.2017 00:38
pyszne jajeczka
Renataj 06.04.2017 22:58
Apetyczne wiosenne jajeczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak