Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńzykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 1 łyzka
szczypiorek
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńzykiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Krok 1 - Jajka faszerowane tuńzykiem foto
2
Żółtka wkładamy do miski, dodajemy trochę odsączony tuńczyk z puszki, łyżkę majonezu i posiekany szczypiorek. Całość ugniatamy widelcem i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńzykiem foto
3
Do jajek nakładamy farsz a na koniec posypujemy startym żółtym serem.
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńzykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 23.08.2012 16:05
na pewno są pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak