Jajka faszerowane tuńzykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 szt
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • majonez

    1 łyzka
  • szczypiorek

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka faszerowane tuńzykiem foto
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Krok 2 - Jajka faszerowane tuńzykiem foto
Żółtka wkładamy do miski, dodajemy trochę odsączony tuńczyk z puszki, łyżkę majonezu i posiekany szczypiorek. Całość ugniatamy widelcem i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Jajka faszerowane tuńzykiem foto
Do jajek nakładamy farsz a na koniec posypujemy startym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fijolek91 23.08.2012 16:05
na pewno są pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat